Skip to content
Osnovni nizevi tečajeva Calendar view

Archicad osnove


Course
Quantity
For someone else
DUJE BEŠLIĆ
Quantity
For someone else
Purchase for €320 or enter access code

▶︎Learning Path/Niz tečajeva
▶︎ Format: online tečajevi po tvojem tempu
▶︎ Razina: osnovna
▶︎ Trajanje: 6 sati
▶︎ Bodovi certificiranja: 105 bodova ★

Započni s BIM-om u Archicadu! Slijedi ovaj Niz tečajeva kako bi razumjeli prednosti korištenja BIM-a. Nauči temelje modeliranja, izrade dokumentacije, projektiranja i dijeljenja projekta s kolegama putem BIMx-a.

Upotrijebi kod 'FORWARD' za 20% popusta ako ste FORWARD/SSA ugovorni korisnik!

Koji je cilj ovog tečaja?

Nakon završetka ovog Niza tečajeva postati ćeš samouvjereni korisnik Archicada na osnovnoj razini, i dovesti će te bliže dobivanju vlastitog certifikata Archicad BIM User koji izdaje Graphisoft. Online tečajevi, koje pratiš po vlastitom tempu, vodit će te kroz tvoje prve korake u Archicadu. Upoznati ćeš se sa sučeljem softvera, osnovama modeliranja i izrade dokumentacije. Također ćeš naučiti kako prezentirati svoj projekt putem BIMx-a.

Za koga smo pripremili ovaj Niz tečajeva?

Za sve arhitekte/ice i dizajnere/ice koji bi željeli započeti s BIMom u Archicadu.

Ovaj niz tečajeva sastoji se od ukupno 6 tečaja:

  • Upoznaj se s pojmom BIM i Archicadom
  • Napravi svoje prve korake u Archicadu
  • Započni modelirati u Archicadu
  • Razradi model u Archicadu
  • Pripremi nacrtnu dokumentaciju u Archicadu
  • Podijeli svoj Archicad projekt s BIMx-om

Što preporučujemo da znaš prije početka?

Nema preporučenog predznanja koji je potreban za početak ovog tečaja budući da je ovo početna točka tvojeg Archicad putovanja, ali je potrebno poznavanje rada na računalu (Windows ili MacOS).

Softverski zahtjevi

Videozapisi u ovom Nizu tečajeva stvoreni su korištenjem internacionalne jezične verzije Archicada (Archicad 26 INT - Build 3001), dok je radno okruženje i dio sadržaja drukčiji od osnovnog jer uključuje 3D ART predložak i radno okruženje. Imajte na umu da Archicad sučelje može izgledati drukčije ako koristite drugu jezičnu verziju ili neki drugi Archicad predložak.

Kako bi stekli najbolje moguće iskustvo, preporučujemo ti da koristiš najnoviju verziju Archicada, ali budući da je ovaj tečaj usredotočen na osnovne koncepte, možeš pratiti videozapise u starijim verzijama Archicada. Archicad možeš preuzeti ovdje!

Nagrade

Ispunjavanje materijala Niza tečajeva, uključujući kviz (s najmanje 60% točnih odgovora) i ispunjavanje ankete o zadovoljstvu, dodijelit će ti 105 bodova za postizanje Archicad BIM User certifikata.

Imate pitanja?

Šibni nam mail na kontakt@3dart.hr 

Here is the course outline:

1. Dobrodošli

U ovom dijelu tečaja vidjeti ćeš raspored i tijek ovog niza tečajeva nakon čega ćeš biti u potpunosti upućen/a u znanje i certifikate koji će biti tvoji pri završetku. Sretno učenje!

2. Upoznaj se s pojmom BIM-a i Archicadom

Upoznaj Archicad i nauči koncepte koji stoje iza BIM-a. U ovom tečaju informirati ćemo te o prednostima BIM-a i osnovama pripreme projekta prije pročetka samog projektiranja.

3. Napravi svoje prve korake u Archicadu

Započni svoje prve korake u Archicadu učeći kako napraviti 2D elemente poput linija, šrafure ili teksta. Zatim nauči o 3D elementima, njihovim postavkama i načinima modeliranja. Za kraj, saznaj kako se koristiti svim osnovnim naredbama premještanja i preoblikovanja elemenata.

4. Započni modelirati u Archicadu

Nauči koji su to Archicad alati za modeliranje i upoznaj se s osnovnim tehnikama modeliranja i uređivanja kroz stvaranje obiteljske kuće.

5. Razradi model u Archicadu

Vrijeme je da ispraksiraš svoje znanje i naučiš kako svoj projekt idejnog rješenja dovesti do spremnog glavnog projekta. Dodaj svome projektu detaljnije prikaze!

6. Pripremi nacrtnu dokumentaciju u Archicadu

Pripremljeni BIM model sad treba smjestiti na listove i pripremiti kompletnu nacrtnu dokumentaciju. Upoznaj se s Archicad alatima koje ti štede vrijeme kod izvoza dokumentacije.

7. Podijeli svoj Archicad projekt u BIMx-u

Imaš gotov Archicad projekt? Sada možeš naučiti o BIMx-u i kako lakše komunicirati sa suradnicima, oduševiti investitore, imati BIM projekt u svojem džepu i još brdo prednosti sa kojima te jedva čekamo upoznati.

8. Zaključak

Hvala ti što si nas odabrao/la za učenje Archicada! Zamoliti ćemo te da još ispuniš anonimnu anketu o zadovoljstvu kako bi naši tečajevi mogli iz godine u godinu biti što bolji. Sretno projektiranje u Archicadu!

Back to top